Asiaa adoptoijalle 

Koiran adoptoimista kannattaa harkita monelta kantilta.

Olet tekemässä upeaa päätöstä adoptoida koira Espanjasta. Parhaan mahdollisen onnistumisen edellytyksenä sinun kuitenkin kuuluu miettiä seuraavia asioita.

Miksi rescuekoira? Galgoista ja podencoista hyvin harva on elänyt kotiolosuhteissa ihmisten kanssa, vaan useimmiten niitä pidetään navetoissa, talleissa tai muissa vastaavissa paikoissa erikokoisissa koiralaumoissa. Uuteen elämäntyyliin tottuminen voi viedä aikaa, eikä koiralla ole ymmärrystä siitä miten täällä Suomessa koirat elelevät perheissä. Sisäsiisteys, hihnakäyttäytyminen, varastelu, pelkotilat ja esimerkiksi joidenkin koirien arkuus on syytä ottaa huomioon ja olla tietoinen niistä, niin säästyy suuremmilta yllätyksiltä.

Yhdellä yhteistyötarhallamme on paljon pieniä/keskikokoisia hylättyjä koiria erilaisista olosuhteista, joten siellä on myös perheissä eläneitä koiria.

Meidän omien kokemuksiemme mukaan galgot ja podencot ovat täydellisiä kotikoiria, monenlaisiin elämäntyyleihin helposti soputuvia, hyvällä tavalla vaatimattomia, uljaita olentoja humoristisella twistillä. Meidän omat galgot ovat erinomaisia laumakäyttäytyjiä, perheenjäseniä ja tulevat toimeen kaikenikäisten ihmisten kanssa. Toki osa on arempia kuin toiset, jotkut varastavat ruokaa  edelleen aina kun mahdollista, pari seniorikoiraa on enempi arkajalkoja ihmisten suhteen mutta pärjäilevät nekin oikein hyvästi ja kehitystä on tapahtunut vuosien varrella hurjasti.

Tarkoituksenamme on löytää juuri se paras koti kullekin koiralle ja juuri se paras ystävä kullekin adoptoijalle. Match made in Heaven.

Näin adoptoit koiran

Adoptoija tekee vapaamuotoisen adoptiohakemuksen yhdistykselle sähköpostilla osoitteeseen maysgalgorescue@gmail.comTäältä löytyy lomake, jossa adoptiota on pohdittu monelta kantilta ja jonka kysymyksiä adoptoijan on hyvä pohtia ennen hakemuksen jättämistä. On myös syytä ymmärtää, että galgo tai podenco hyvin harvoin pärjää ainoana koirana. Jos adoptoijalla ei ole entuudestaan koiraa/koiria, niin kannattaa miettiä mahdollisuutta adoptoida kerralla kaksi. 

  1. Adoptiopuhelu. Adoptiopuhelussa käydään läpi erilaisia asioita mitä rescue-koiran adoptioon liittyy. Mitä pitää huomioida, mihin pitää varautua, mistä saat tarvittaessa apua, mitä asioita kannattaa ennakoida jne. käytännön asioita arjesta ja rutiineista.

  2. Adoptiohakemuksen ja puhelun jälkeen esitämme adoptoijan tarhalle ja mahdolliselle kotihoitajalle, ja arvioimme yhdessä sopisiko kyseinen toivottu koira perheeseen, tai kuka perheeseen voisi sopia parhaiten..

  3. Suunnitellaan milloin koira saapuu Suomeen tai kotiutuu, mikäli se on jo Suomessa kotihoidossa.

    Koira on varattu adoptoijalle, kun adoptoija on suorittanut varausmaksun 300 € May’s Galgo Rescue ry:n tilille. Loppusumma 400 € maksetaan n. 10 vrk ennen sovittua lentoa. Jos koira adoptoidaan sen ollessa Suomessa, maksetaan koko 700€ adoptiosumma kerralla. 

    Jos adoptio peruuntuu koirasta riippumattomista syistä varausmaksua ei palauteta. Jos adoptio peruuntuu koirasta riippuvista syistä (esim. menehtyminen) kaikki adoptoijan suorittamat kyseiseen koiraan liittyvät maksut palautetaan.

  4. Koira saapuu Suomeen traces määräysten mukaisesti sirutettuna, passin  kanssa, asianmukaiset terveysselvitykset tehtynä.

    Adoptiosumma kattaa kaikki koiran kulut tarhalla, terveyskulut, passin ja lentomatkan Suomeen.

Shopping Cart